de Bron en ICT

Het schoolgebouw van CB de Bron is een gebouw dat zich leent voor verschillende manieren en stijlen van leren. In de 21ste eeuw hoort daar ook het leren opdoen van kennis en vaardigheden bij die kinderen helpen zich te ontwikkelen met middelen van deze tijd.
Dalton-leren is leren waar vrijheid en verantwoordelijkheid nauw samenhangen. Daar past het leren van ICT-vaardigheden in de brede zin van het woord bij. Leren met behulp van oefensoftware, maar ook leren zich met moderne communicatietools te presenteren, of met behulp van het wereldwijde web kennis te vinden die er in zulke enorme hoeveelheden heeft opgestapeld. Een hele kunst om daarbij de waarheid en fictie te ontwarren.

De leraren van de Bron zijn zich bewust van de snelle ontwikkelingen in de samenleving en proberen daarbij relatie te leggen tussen de wereld 'buiten' en de wereld 'binnen'. Een hele ontdekkingstocht! Ook omdat het niet altijd en allemaal koek en ei is... Daarom maken we ook afspraken met elkaar, zoals bastegelgd in het mediaprotocol. Klik maar op het plaatje:

In 2015 zijn we op de Bron gestart met de inzet van Google Chromebooks, eenvoudige laptops waarmee de wereld onder handbereik ligt. Toe we ontdekten dat kinderen met deze chromebooks heel snel leerden werken en zagen dat de nieuwsgierigheid toenam, en lessen diverser werden door de voortdurende mogelijkheid kinderen zelf de antwoorden te laten vinden is het aantal chromebooks toegenomen... En wat daarbij extra mooi is: kinderen zijn ook niet meer aan een vast werkplekje gebonden, maar kunnen thuis eenvoudig verder met hun werk... Als ze dat willen natuurlijk....

In het nieuwe schooljaar zullen we u meenemen op onze ontdekkingstocht. Hebt u vragen over chromebooks, of over hoe thuis te werken? Stelt u ze gerust, wij vinden het antwoord wel. Zo nodig met Google!