Leerlingenraad

Leerlingenraad 2016-2017
CB de Bron heeft inmiddels een nieuwe leerlingenraad. Door het aftreden en van school vertrekken moesten er enkele nieuwe raadsleden worden aangetrokken. De raad is nu weer voltallig en bestaat uit:

uit groep 5-6: Roan Vos en Sidney Stuiver
uit groep 6: Daan de Vries en Gwen Buitenweg
uit groep 7: Renee Smit en Jaylen Buning
uit groep 8: Roald Seip en Femke Ziengs

Ook deze raad gaat ons ongetwijfeld weer van wijs advies voorzien en tot verstandige besluiten doen komen. Veel succes allemaal!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag leerlingenraad februari 2016

We hebben het weer over de geldbesteding gehad. Wij hebben besloten om het volleybalnet/palen aan de activiteitencommissie te gaan vragen. Het idee is dus om nu ook spelletjes te gaan regelen, wanneer u nog een idee heeft kunt u het hier melden:

l.scholten@bron.vivikids.nl/ a.mensing@bron.vivikids.nl.

In groep 7 zijn de  ¨Chromebooks¨ ook binnen, veel plezier hiermee! Ook is er een ¨3d printer¨ binnengekomen, deze moeten de kinderen zelf in elkaar zetten. Dit project wordt mede mogelijk door: ¨3d kanjers!¨ Ook was een kick-off, dit was leuk en heel interessant!
Veel succes! Met het in elkaar zetten van de printer!

Bedankt voor het lezen van dit artikel,
Groeten Annika Mensing & Lynn Scholten.

 

Verslag leerlingenraad (november 2015)

Wij hadden een idee om een keer te kijken op obs de Bascule. Zoals de meeste mensen weten is dit ook een basisschool. Dit hadden wij bedacht zodat we dingen van bijv. obs de Bascule kunnen leren en natuurlijk andersom. Wij willen graag dat de kinderen meer zelf moeten plannen, vooral in de bovenbouw is dit van grote belangstelling. Dit zal voor de kinderen een groot gemak zijn op het Voortgezet onderwijs.
Van meester Erik ( Erik Vugteveen)  mochten wij de school een cijfer geven, het gemiddelde cijfer is een 7,5.
Het ging over godsdiensten. Kinderen gaven aan de van anderen niet christelijk/gelovige scholen ons wel eens uitschelden. Maar dat doen kinderen van onze school ook wel eens. Toch moet je met respect met elkaar omgaan.
In de vorige verslagen stonden dat we een volleybalnet willen verzorgen. Stijn (uit groep 6) vraagt voor een lasser. Deze zal de palen voor ons lassen. Alvast bedankt! Ook wilden wij van het opgebrachte geld van de pepernoten actie nog wat kopen, namelijk nieuwe zandbakspullen voor de kleuters.

Bedankt voor het lezen
Annika Mensing en Lynn Scholten.

 

Verslag leerlingenraad (oktober 2015)

Vandaag hebben wij het over een aantal dingen gehad, onder andere:
Sommige kinderen hebben vaker ruzie als anderen, hier kunnen deze kinderen soms niks aan doen. Soms willen ze aandacht als dat niet wil lukken met normale en goede aandacht, doen ze dit met foute aandacht. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om aandacht te willen hebben bv. hun thuis situatie. Dit is niet altijd de reden.  Ook willen wij wat voor deze kinderen doen! Wij hebben bedacht om deze kinderen een ruzie maatje te geven, alleen kan dit ook weer een verkeerde invloed op deze kinderen hebben. Heeft u een goed idee om deze kinderen te helpen?
Zoals u weet heeft uw kind een formulier voor de pepernoten actie meegekregen. Dit jaar willen wij wat doen voor de volleyballers. Ons plan is om een volleybal net te kopen, daar heeft echt iedereen wat aan. Het is natuurlijk niet alleen voor de mensen die op volleybal zitten, ook voor anderen is het ook leuk om een keer te volleyballen!
Ook was er deze maand een vluchtelingen actie, deze is er goed verlopen, met een erg hoge opbrengst! Dit is georganiseerd door kinderen uit groep 7.Gefeliciteerd! En goed gelopen allemaal! Ook willen wij juf Janna bedanken voor haar donatie van wel liefst 40 euro. Ook de leraren van groep 7 hebben een donatie gedaan, allebei 20 euro. Dank jullie wel!
Nu veel groepen Chromebooks gebruiken is het nog weleens het geval dat de koptelefoons in de mediatheek op zijn. Veel koptelefoons liggen in de klassen en er worden ook veel koptelefoons kapot gemaakt. De school kan dit niet blijven aanvullen. Wij hebben als tip om zelf een koptelefoon mee te nemen. Zo ben je verantwoordelijk voor eigen koptelefoon/oordopjes.

Bedankt voor het lezen van het verslag en mocht u ideeën hebben om kinderen die pesten te helpen, dan kunt u dat mailen aan l.scholten@bron.vivikids.nl

Groeten,
Leerlingenraad 2015/2016

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag leerlingenraad (2  sept 2015), in nieuwe samenstelling.

De leerlingenraad houdt in: Dat de dingen die geregeld moeten worden, doen wij. Dus dingen zoals: Rondleidingen geven aan ouders, het pleinrooster en veel andere dingen.
Dit jaar zijn er weer een paar leerlingen gekozen voor de leerlingenraad. Dit zijn de kinderen die gekozen zijn.

Uit groep 6: Stijn Stoevelaar en Floor de Vries.
Uit groep 7: Stijn Hoffmans en Annika Mensing.
Uit groep 8: Ryan Snijder en Lynn Scholten.

In een leerlingenraad moet je ook een voorzitter hebben, bij ons is het: Ryan Snijder (groep 8) geworden. Ook hebben we twee secretaresses: Annika Mensing (groep 7) en Lynn Scholten (groep 8).

We hebben het over een aantal dingen gehad. Wij merken dat er meer ruzie is wanneer het gras nat is, dit gaat dan over het pleintje. Ook gebeuren er ook andere dingen op het gras, wanneer het nat is en een groep wil snel naar het pleintje, rennen ze over het gras.
Je krijgt natuurlijk ook ruzie als je je niet aan de spelregels houdt. Maar het moeten wel eerlijke spelregels zijn, wanneer de regel er mogen maar bijv. 3 mensen meedoen is dat niet eerlijk.
Probeer het zelf op te lossen, en niet direct naar de pleinwacht te gaan. Natuurlijk moet je niet het oplossen met slaan en schoppen, maar door te praten.

Stijn Stoevelaar (groep 6) en Stijn Hoffmans (groep 7), maken een rooster voor het voetbalpleintje. Waarschijnlijk staat groep 8 niet meer op het pleinrooster.
Open podium wordt geheel anders, het is zo dat er twee groepen een optreden/voorstelling doen. Deze keer zijn het de groepen 3a en 5.

Heel erg bedankt voor het lezen van dit verslag,
Vriendelijke groet,
Namens de leerlingenraad:           Lynn

_____________________________________________________________________

Verslag leerlingenraad donderdag 5 februari 2015

Aanwezig:
Robin, Thijs (Groep 6) Manon, Sven (Gr 7) Jonne, Indy (Gr 8)          Meester Eric 

* Opnames maken over:
* Open Podium
* Gymles van de Kleuters
* Mediatheek (Ruimte van de computers)
* De Kring (De week doornemen)
* Uitleg van Vakken zoals: Rekenen, Taal
* Buitenspelen (Plein)

Verslag gemaakt door Sven de Vries

 

Verslag leerlingenraad 12 november 2014

Aanwezig:

Robin, Thijs (Groep 6) Manon, Sven (Gr 7) Jonne, Indy (Gr 8)          Meester Erik

  • Nadenken over voetbaldoeltjes op het gras.
  • Op een goede manier reclame maken voor CB de Bron
  • Toiletten zijn kapot, moeten worden gemaakt.
  • Nadenken over een Ruildag (Ruildag is van groepen wisselen)

     

Verslag leerlingenraad  2 -10-2014

Aanwezig: Robin (Gr 6),Thijs(Gr 6),Manon(Gr 7),Sven (Gr 7) Jonne(Gr 8),Indy (Gr 8), Meester Erik

*Er wordt overlegd met de meesters en juffen of iemand van het WNF kan langskomen op school. Ze kunnen dan vertellen wat ze met het pepernotengeld gaan doen.

*De leerlingenraad gaat in de eigen klas vertellen over KIKA

*Iedereen moet zich aan het voetbalschema houden

*Nadenken over het Open podium en de Maandshow.

Verslag van Sven

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag leerlingenraad  22 -09-2014

Aanwezig:
Robin (Gr 5),Thijs(Gr 6),Manon(Gr 7),Sven (Gr 7) Jonne(Gr 8),Indy (Gr 8),Meester Erik

*Besproken wat we met het pepernotengeld kunnen doen.

Voorstel om 50% aan het WereldNatuurFonds te geven en de andere 50% aan Kika

Meester Erik gaat dit overleggen met de OC(oudercommissie)

*Er wordt een voetbalschema gemaakt door Robin en Thijs

Volgende overleg maandag 20 oktober

Sven
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Verslag van de vergadering van de leerlingenraad op maandag 25 aug.2014

Aanwezig: Thijs, Robin, Manon, Sven, Indy, Jonne en meester Erik.

Waarmee doet de leerlingenraad? Praten over ideeen over het plein, rondleidingen geven, dingen overleggen met de klas, regelen van de Daltondag, ideeen over pepernotenactie enz.

Verkiezingen: In de groepen hebben kinderen eerlijk gestemd over wie er in de leerlingenraad zou komen. Er werd geen ruzie over gemaakt.

De taken worden verdeeld: Sven gaat het verslag maken. Hij mailt het aan meester Erik en meester zorgt dat het op de website komt. Jonne is gespreksleider/voorzitter.

Wat doen we in de klas allemaal aan Dalton? samenwerken, met maatje werken, de taakbrief, plannen.

We praten nog even over het buiten spelen (oa voetbal) Er moet misschien weer een voetbalrooster worden gemaakt. Vorig schooljaar aan het eind ging het niet goed meer: het rooster was weg.

We praten nog even over pesten.

Pepernotenactie: waarvoor gaan we de opbrengst gebruiken? De kinderen zullen ook in hun groep vragen of er ideeen zijn.

 

                                                                                                         Meester Erik